State of the art refurbishment for Peterborough office

Moore East Midlands has completed a major refurbishment of its Lynch Wood office. 

The state-of-the art refurbishment is the latest exciting development for the business, after their successful rebrand in September 2019 which saw Moore Stephens become ‘Moore’.

The new office design was created in conjunction with design company Source One Consulting, and incorporated the latest technology including video conferencing and Click Share equipment in all meeting rooms and mobile charging points in the staff room.

Natalie Ellis, Director of Resources at Moore, has been leading the project.  She said: “We’re delighted with the fresh, modern look and feel of the office.  We’ve been at our offices in Minerva Business Park in Lynch Wood for almost 20 years now and the décor was feeling tired and dated.

We didn’t want to move as we’re able to provide free onsite parking for all staff here, which we really want to retain, but we had outgrown the space. There wasn’t enough desk space to accommodate new starters, or enough meeting rooms to see clients in. 

By moving to an open plan layout and getting rid of partner offices, we’ve been able to use the building more effectively, creating three additional meeting rooms and 25% more desk space – meaning we’re geared up for future growth.

Having the partners sitting with the rest of the team also means they’re able to provide hands-on training and mentoring which is an integral part of our people development strategy.”

The new layout also incorporates a brand new staff room, complete with fully equipped kitchen area, breakfast bar and seating area, as well as a television and games console.

The firm got a grant from the Business Energy Efficiency Cambridge & Peterborough (BEECP) programme to make the office as energy efficient as possible.  Changes included switching to LED lighting, an overhaul of the central heating system to maximise energy saving and boiling water taps rather than kettles in the staff room and kitchen.

Said Natalie: “Not only will this be a place people will love working in, but it’s somewhere clients will enjoy visiting for many years to come. We can’t wait to welcome them to our new space.”